perjantai 25. huhtikuuta 2014Asukaskysely kokosi kehittämisideat


Peräseinäjoen keskustan asukaskysely antoi arvokasta tietoa, kuinka aluetta tulisi vastaajien mukaan kehittää niin palvelujen, liikenteen, yleisilmeen kuin harrastustoiminnan kannalta.


Valtaosa vastanneista toivoi, että Peräseinäjoen lääkäripalvelut palautettaisiin kuntaliitosta edeltävälle tasolle. Toivelistan kärkipäässä oli myös kioskin tai kahvilan perustaminen. Torille haluttiin lisää toimintaa ja tyhjiin liiketiloihin elämää.


Liikenteen saralla vastanneita kismittivät häiriökäyttäytyminen ja ylinopeudet. Taajamaan toivottiin paria peltipoliisia valvomaan kaasujalan raskautta.


Keskustan kaunistamiseksi haluttiin lisää kasvillisuutta ja ympäristön toivottiin säilyvän siistinä. Harrastuspuolelle kaavailtiin lisää eri ikäryhmille suunnattua ryhmäliikuntaa ja muuta yhteistoimintaa.


Keskustan vahvuuksina asukkaat pitivät palvelujen hyvää saatavuutta ja parkkipaikkojen riittävyyttä. Yleisilmettä kehuttiin kesäisin kauniiksi, puustoja ja viheralueita siisteiksi sekä kiinteistöjen kuntoa hyväksi. Kiitosta saivat myös Kalajärvi, karavaanarialue, seurakunnan monipuolinen toiminta ja Peräseinäjoen tapahtumat.


Lasten ja nuorten toimintaan toivottiin lisää vapaaehtoisia vetäjiä. Toivelistalta löytyivät myös skeittialueen kehittäminen, nettikahvila sekä Kalajärvi-rockin elvyttäminen. Lukion haluttiin säilyvän paikkakunnalla ja varhaiskasvatuksen toimitiloilta toivottiin ajanmukaisuutta.


Kyselyllä haluttiin myös selvittää, tarvitaanko Peräseinäjoen keskustaan omaa asukasyhdistystä. Valtaosa vastauksista kallistui positiiviseen suuntaan, ja yhdistyksen toimintaan tuntui löytyvän osallistumishalukkuutta.


Kyselyn vastauksia tullaan hyödyntämään osaltaan Peräseinäjoen keskustan lähitulevaisuuden kehittämissuunnitelman laadinnassa. Keskustan asukasyhdistyksen perustamiseen ja sen tulevaan toimintaan palataan vielä hankkeen edetessä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti