keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Mari Taikina-aho (vas.), Salla Toivanen ja Eetu Mäntyjärvi saivat onnittelut
Peräseinäjoen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Veli-Matti Mäki-Paavolalta.

Nuorisokahvila Munkkipossu Peräseinäjoen nuorten ykkösidea

Peräseinäjoen nuorten yritysideakilpailun voittajat julkistettiin ja palkittiin lauantaina 24.5. Kulttuuritalo Pokin edustalla järjestetyn taimienvaihtotorin yhteydessä.
Peräseinäjoen Yrittäjät ry:n, Lakeuden 4H-yhdistyksen ja Kaupungin osakeskusten aktivointihankkeen toteuttamassa kilpailussa peräseinäjokelaisia, yläkouluikäisiä nuoria pyydettiin kuvailemaan, millaista liiketoimintaa he kaipaavat juuri omalle asuinseudulleen ja millaisen yrityksen he itse olisivat kenties valmiit perustamaan. Yritysidean sai suunnitella joko yksin tai enintään kolmen hengen ryhmässä.
Peräseinäjoen Yrittäjät ry nimesi voittajaideaksi Salla Toivasen ja Mari Taikina-ahon Nuorisokahvila Munkkipossun. Kahvila-ajatus oli pitkälle mietitty ja idealtaan toteuttamiskelpoinen. Tytöt olivat suunnitelleet Munkkipossun yritysideaa ja mahdollista sijaintia huolellisesti. Vaikka kahvilan pääkohderyhmä on nuoriso, ovat asiakkaiksi tervetulleita kaikenikäiset.  Yrittäjiä ajatus miellytti myös siksi, että kahvila on ollut asukaskyselyssä ja Peräseinäjoen yleisötilaisuuksissa toivelistan kärkipäässä.
Kilpailussa sijoittui toiseksi Eetu Mäntyjärvi Kunto-Terveys Peräseinäjoki -yrityksellään. Hän ideoi paikkakunnalle toimintamallin, jossa yhdistyisivät kuntosaliharjoitteluun, ruokavalioon sekä painonhallintaan liittyvät kokonaisuudet. Eetu halusi suunnata ideansa kaikenikäisille, terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille asiakkaille. Yrittäjät pitivät ideaa sopivana Peräseinäjoelle ja mielsivät sen ajankohtaiseksi ja toimintatavoiltaan nykyaikaiseksi.
Kisan kolmanneksi ylsi Nilla Selänniemi elokuvateatteri-ideallaan. Nillan mielestä Peräseinäjoella tarvittaisiin oma teatteri, ettei elokuvia tarvitsisi lähteä katsomaan aina Seinäjoelle saakka. Toimintatavaltaan yritys olisi perinteinen leffateatteri ajankohtaisine elokuvineen ja oheismyynteineen. Yrittäjät kuvailivat ideaa realistiseksi ja uskoivat sillä olevan toimintamahdollisuuksia Peräseinäjoella.
Voittaja ansaitsi ideastaan 200 euroa, toiseksi tullut 100 euroa ja kolmanneksi sijoittunut 50 euroa.
Kilpailu oli samanaikaisesti käynnissä Ylistarossa, jossa valinnat julkistettiin lauantaina 17.5. Ylistaro palvelee -tapahtumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti