tiistai 30. heinäkuuta 2013

Peräseinäjoki Vireät kylät -hankkeen Tervetuloakylaan.fi -sivuilla

Valtakunnallinen kylämatkailuhanke Vireät kylät on julkaissut nettisivut, missä esitellään suomalaisia kyliä. Sivuilta löytyy myös Peräseinäjoki: http://tervetuloakylaan.fi/peraseinajoki.
Sivuille on listattu mm. aktiviteetit, majoitus, ravintolatarjonta, käyntikohteet ja juhlatalot sekä tapahtumakalenteri.

"Peräseinäjoen alue Etelä-Pohjanmaalla tulee vuosittain tutuksi kymmenille tuhansille matkailijoille, jotka pysähtyvät Kalajärven virkistysalueelle tai majoittuvat maatilamatkailukohteisiin. Ajomatkaa pohjalaiskylästämme Seinäjoen keskustaan on vain 30 kilometriä.

Puolet ns. suuresta Amerikan siirtolaisuudesta vuosina 1867–1930 oli lähtöisin vanhasta Vaasan läänistä. Siksi Etelä-Pohjanmaa onkin Suomen siirtolaisuuden esittelylle luonteva sijaintipaikka. Suomen Siirtolaisuusmuseo aloitti toimintansa Seinäjoen Peräseinäjoella vuonna 2006.

Nykypäivänä Kalajärven virkistysalue tarjoaa upeat mahdollisuudet rentoutua ja päästä irti arjesta. Kalajärvellä voi telttailla tai yöpyä lomamökeissä, kalastaa ja lenkkeillä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti